CO trainingen en Producten




ICC cursus Brabant
Basiscursus voor interne cultuurcoördinatoren
Ontwikkelen tot cultuurspecialist?
Verankeren cultuureducatie vanuit ambitie, visie, beleid en praktijk?
Vanuit een eigen teamvisie en ambitie cultuureducatie een vaste plek geven in het onderwijs?
Dan vormt de ICC-cursus Brabant een goede basis.
Deze vernieuwde cursus is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs die cultuurspecialist, ofwel interne cultuurcoördinator cultuureducatie, willen worden in de school.
Meer info en aanmelden


SPEEL JE WIJS
Drama, theater en spel voor taalontwikkeling en sociale vaardigheidstraining. 
De workshops Speel je Wijs combineren theorie en praktijk. Er wordt uitgegaan van de boeken van Speel je Wijs die een doorgaande leerlijn vormen. In de workshop maak je kennis met de mogelijkheden van drama om taal en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je krijgt praktische tips en input voor werkvormen en drama-oefeningen. Na de workshop zit je vol inspiratie en lesideeën.
CO is trainer Speel je Wijs.

THEATER: WORKSHOPS & PROJECTEN
Stel je eens voor dat je vandaag iemand anders mag zijn...
Met theater leren kinderen het verbeelden van een personage, gevoelens, een gebeurtenis.
Ze ontdekken de mogelijkheden van stem, taal, houding, beweging en mimiek."
Eigen inbreng van de kinderen en spelplezier staan voorop.
Geschikt voor alle leeftijdsgroepen.


FILOSOFEREN MET KINDEREN OVER KUNST
Gastlessen in de klas
Co leidt een filosofisch gesprek over kunst aan de hand van een schilderij, gedicht, voorstelling of andere kunstuiting. De kinderen denken samen na over wat ze zien en vinden. Door te filosoferen krijgen kinderen meer plezier in het kijken en beleven van kunst. Geschikt voor alle leeftijden.
Inspiratiebijeenkomst voor docenten
Wat is een filosofisch gesprek? Wat zijn de basisbeginselen? Hoe kijk je naar kunst? Hoe kun je filosofie in de klas toepassen? Deze vragen komen aan bod tijdens een inspiratiebijeenkomst.
Gesprekstraining voor docenten
In deze training leer je hoe je als gespreksleider een filosofisch gesprek kunt faciliteren, structureren en naar verdieping brengen. Tussen de bijeenkomsten door doe je praktijkervaring op.


ERFGOED EDUCATIE
Het oude Raadhuis in centrum Waalwijk kennen alle kinderen wel. Maar weten ze ook dat het een Rijksmonument is dat in de jaren dertig van de vorige eeuw is ontworpen door één van Nederlands meest vooraanstaande architecten van die tijd, Alexander Kropholler?
Naar aanleiding van een expositie over deze bijzondere architect en de geschiedenis van het gebouw heeft
CO een erfgoededucatie-project ontwikkeld voor de groepen 5/6 en 7/8.
Kinderen onderzoeken met een kijkwijzer en onder begeleiding van een gids het gebouw en zijn geschiedenis. Het bezoek aan het oude Raadhuis kan worden verdiept met een filosofisch gesprek. 

WAT IS HET JE WAARD?
Lokale Erfgoededucatie
Welke morele dillema’s waren er in Waalwijk in de Tweede Wereldoorlog en hoe zou jij daar mee omgaan? Deze lesbrief neemt leerlingen van groep 7 & 8 mee in dillema’s en gebeurtenissen die in Waalwijk hebben plaatsgevonden in de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen onderzoeken wat hun mening is en ontdekken dat er meestal niet één waarheid is. De lesbrief is gebaseerd op de Morele Dilemma Discussie Methode.




CQ CREATIEF QUOTIËNT: CREATIVITEITSONTWIKKELING IN DE KLAS
CQ Trainingen
In de CQ Trainingen leer je hoe het Creatief Quotiënt van leerlingen kunt verhogen en creativiteit een vaste plek op school kan geven. Met als doel creativiteitsontwikkeling op school en in het team.
Buro Co biedt CQ trainingen aan als workshop, studiedag of cursus.
Waarom CQ?
Kinderen van nu worden opgeleid voor de toekomst straks. Maar hoe ziet die toekomst er eigenlijk uit? Een groot deel van de kinderen zullen beroepen uitoefenen die nu nog niet bestaan. En welke kennis en vaardigheden hebben ze daarvoor nodig? Creativiteit is een vaardigheid die een belangrijke plek heeft binnen de 21e eeuwse vaardigeheden. Creativiteit gebruik je om problemen op te lossen of om met nieuwe situaties om te gaan. Creativiteit heeft iedereen in zich en is overal aanwezig en niet exclusief voor kunst. Naast het IQ en EQ wordt het nu ook tijd voor het CQ: het Creatief Quotiënt.